X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Krasnoselski lansează noi acuzații la adresa Chișinăului

8 iun. 2017,, 10:44   Politică
8438 15

Moldova nu este interesată în convocarea reuniunii în formatul «5+2» și nu este pregătită pentru soluționarea problemelor cu care se confruntă simplii cetățeni, a declarat recent liderul transnistrean, citat de NOI.md.

Potrivit lui, anumiți participanți ai formatului «5+2» vor să excludă Transnistria și Federația Rusă de pe toate platformele procesului de negocieri, și din «5+2», și din Comisia Unificată de Control sau, cel puțin, să înghețe pentru o perioadă activitatea lor. Pe de altă parte, susține Krasnoselski, regiunea transnistreană optează pentru desfășurarea procesului de negocieri în orice format și este pregătită să purceadă la soluționarea problemelor cetățenilor. Liderul transnistrean a făscut aceste declarații în urma vizitei sale la Moscova.

„Noi, în mod tradițional, sîntem pentru dezghețarea acestui format, pentru convocarea imediată a acestei platforme de dialog, precum și pentru examinarea problemelor cetățenilor, fără condiționări prealabile. Pe 30 martie m-am adresat cu această inițiativă președintelui Igor Dodon, pentru a semna în comun o adresare către președintele OSCE cu solicitarea de a convoca neîntîrziat formatul 5+2. Igor Nicolaevici a fost de acord, dar a luat o perioadă de pauză pentru a examina propunerea înainte de a o semna. Un refuz clar la acest subiect nu a fost”, a menționat Krasnoselki.

În opinia lui, faptul că Chișinăul nu a dat un răspuns cert la această inițiativă denotă că autoritățile de pe malul drept al Nistrului nu sînt interesate în convocarea formatului «5+2».

Liderul de la Tiraspol a comentat și scandalul diplomatic dintre Moldova și Federația Rusă.


„Expulzarea diplomaților ruși vorbește despre faptul că este o dorință, în opinia mea mea, de a paraliza activitatea Comisiei Unificate de Contol. Această structură este responsabilă de misiunea de pacificare în regiune, iar blocarea ei este un lucru destul de periculos. De aceea, Rusia trebuie cît mai curînt să adopte o decizie și să desemneze noi reprezentanți în cadrul CUC”, a subliniat Krasnoselki.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?