Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3994

Filip a vizitat Parcul IT din Minsk

8 iun. 2017,, 11:01   Politică
1626 0

Aflat în vizită la Parcul IT din Minsk, premierul Pavel Filip a discutat cu oamenii de afaceri belaruși despre experiența acestora în domeniu și a relatat, totodată, despre oportunitățile și facilitățile oferite de Republica Moldova investitorilor străini, notează NOI.md.

Premierul a apreciat rezultatele obținute de autoritățile belaruse și a remarcat că experienţa acestora este un exemplu pentru Republica Moldova. De asemenea, Pavel Filip a spus că și în țara noastră urmează să fie create mai multe parcuri IT virtuale şi a vorbit despre facilităţile oferite companiilor IT.

Parcul IT din Minsk a fost deschis în anul 2006 și în cadrul acestuia au fost dezvoltate mai multe proiecte în domeniul tehnologiilor informaționale cu renume mondial, precum Viber, Apalon și MSQRD. În cadrul Parcului activează peste 173 de companii, iar facilităţile oferite au stimulat dezvoltarea startupurilor și a întreprinderilor inovaționale.

Tot miercuri, prim-ministrul a vizitat o întreprindere cu capital elvețian care produce trenuri, tramvaie, locomotive și vagoane ce sînt exportate inclusiv în spațiul postsovietic. În context, Pavel Filip a discutat cu antreprenorii despre activitatea şi interesul acestora pentru piața din Republica Moldova.

Ultima vizită a premierului din seria de evenimente prilejuite de deplasarea în Belarus a fost la o fermă de producere a lactatelor, tehnologizată la nivel înalt.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?