Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Activitatea Primăriei Chişinău continuă să fie blocată

7 iun. 2017,, 16:10   Capitala
2052 0

Şedinţa Consiliului municipal Chişinău de miercuri nu a avut loc, din lipsă de cvorum.

La şedinţă au fost prezenţi doar consilierii fracţiunii Partidului Socialiştilor. Reprezentantul acesteia, Gaic Vartanean, i-a cerut viceprimarului Nistor Grozavu, prin intermediul presei, "să vină şi să participe la şedinţă".

"În oraş s-a creat o situaţie extrem de dificilă. Mii de profesori, educatori, angajaţi ai Primăriei şi preturilor nu îşi pot primi salariile, pentru că nu există hotărîrea Consiliului municipal. De asemenea, nu există o soluţie definitivă pentru problema gunoiului din Chişinău. Deschiderea gunoiştii din Bubuieci este o soluţie temporară, iar peste o lună localnicii ar putea bloca iarăşi accesul spre groapa de gunoi", a spus el.

Socialistul susţine că membrii Partidului Liberal lipsesc de la şedinţă din cauză că primarul Dorin Chirtoacă se află în arest la domiciliu.

"Liberalii mizau pe revenirea lui triumfală, dar aceasta nu s-a întîmplat. Nu poţi conta pe aceşti oameni, căci ei pun interesele de partid mai presus de interesele oraşului", s-a indignat el.

Consilierul Ion Ceban a menţionat că "boicotarea şedinţelor Consiliului municipal ar putea dura şi trei luni, însă şedinţa neapărat va avea loc atunci cînd liberalii vor avea nevoie să împartă iarăşi terenuri".

"Situaţia nu mai poate continua aşa. Odată cu demiterea lui Chirtoacă, trebuie dizolvat şi Consiliul municipal. Trebuie să desfăşurăm alegeri anticipate, pentru ca locuitorii Chişinăului singuri să decidă cine trebuie să le reprezinte interesele la Primărie", consideră socialistul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?