Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3993

Marcajul rutier în capitală se aplică cu întîrziere

7 iun. 2017,, 14:01   Societate
1900 0

Lucrări de aplicare a marcajelor rutiere pe străzile capitalei au început de marți, 6 iunie.

Autoritățile recunosc că acestea au început cu întîrziere, în condițiile în care în anii precedenți marcajul era aplicat încă din luna mai sau chiar aprilie.

Drept motiv se invocă anumite prevederi din legislație care ar îngreuna procesul de desfășurare a licitațiilor pentru procurarea materialelor necesare pentru marcaje.

Solicitat de IPN, șeful întreprinderii municipale „Exdrupo”, Ștefan Racu, a declarat că deja pe parcursul ultimilor ani se atestă o problemă, pentru că din cauza prevederilor legale procesul de desfășurare a licitațiilor durează. În acest sens a fost solicitată simplificarea procedurii, astfel încît autoritățile municipale să se încadreze în termene. Potrivit lui, contractul de achiziție a fost semnat acum o săptămînă și au fost comandate materialele. De regulă, lucrările de aplicare a marcajelor se desfășoară în luna mai, iar condițiile meteorologice au permis, acestea au fost efectuate chiar și în aprilie.

Ștefan Racu a menționat că aplicarea marcajelor a început de marți pe strada Muncești. Prioritate au avut străzile de la periferie, neluminate. De asemenea, marcajul este reînnoit pe porțiunile cu trafic intens. La fel, sînt marcate străzile pietonale în baza prescripțiilor emise de Direcția transport și Inspectoratul Național de Patrulare. În total pentru aplicarea marcajului în toată capitala, întreprinderea ar avea nevoie de cîteva luni. În prezent se efectuează lucrări și noaptea, și în zilele de odihnă, cînd traficul este redus.

Șeful întreprinderii a îndemnat șoferii să dea dovadă de prudență și să respecte semnele de circulație temporare pe porțiunile pe care se efectuează lucrări.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?