X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Filip: Moldova aşteaptă noi investitori belaruşi

6 iun. 2017,, 16:29   Politică
2200 3

Moldova apreciază producţia belarusă pentru calitatea ei înaltă şi optează pentru extinderea comerţului şi cooperării investiţionale cu Belarusul, crearea noilor întreprinderi mixte şi venirea noilor investitori beloruşi.

Declarația a fost făcută de prim-ministrul Moldovei, Pavel Filip, în cadrul negocierilor de la Minsk cu preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, comunică NOI.md cu referire șa mass-media belarusă.

Pavel Filip a menţionat că relaţiile dintre ambele state au atins un nivel înalt. „În acele momente cînd nouă ne era foarte greu, Belarusul foarte deschis, sincer şi amical ne-a întins o mînă de ajutor, spre exemplu, cu cîţiva ani în urmă,cînd am avut anumite probleme cu unele pieţe din ţările CSI. Noi nu vom uita acest lucru şi vom face tot posibilul ca aceste bune relaţii să continue”, a declarat premierul.

El a atras atenţia asupra schimbului permanent de vizite la diferite niveluri şi susţinerea negocierilor. Spre exemplu, ieri, la Minsk a început şedinţa Comisiei interguvernamentale moldo-belaruse, la care au fost examinate perspectivele dezvoltării cooperării comercial-economice. Pavel Filip a constatat că după un mic regres în relaţiile comercial-economice dintre Moldova şi Belarus anul trecut, deja în primul trimestru 2017 s-a conturat dinamica ascensiunii lor.

Premierul, de asemenea, a calificat drept importantă şi cooperarea investiţională, menţionînd că în Moldova sînt circa 87 de întreprinderi cu capital belarus. „Noi aşteptăm noi investitori belaruşi”, a subliniat el.


Filip a amintit că în Moldova a fost iniţiată asamblarea troleibuzelor belaruse, funcţionează şi producerea tractoarelor. Totodată, şeful Guvernului a specificat că în Moldova este apreciată înalt tehnica belarusă, al cărei raport „preţ-calitate” este optim. „Aceasta este anume acea producţie, care corespunde exigenţelor consumatorilor noştri”, a declarat Pavel Filip. El s-a referit, de asemenea, la subiectul extinderii livrărilor de medicamente belaruse – peste 100 de denumiri au fost deja înregistrate în Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?