Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Sute de kilometri de drumuri, transmise în gestiunea autorităților locale

6 iun. 2017,, 15:17   Societate
2126 0

Pentru prima dată în Moldova sute de kilometri de drumuri au fost transmise în gestiunea autorităţilor publice locale (APL).

Anunțul a fost făcut de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, care a menţionat că instituţia de resort a transmis spre gestiune raioanelor Telenești, Rezina, Edineț și Florești primii 476 km de drumuri locale,comunică NOI.md.

Procedura a fost demarată în contextul implementării prevederilor Legii Fondului rutier și Legii privind finanțele publice locale, care reglementează transmiterea drumurilor locale la balanța autorităților publice locale de nivelul II cu finanțare din Fondul rutier, conform numărului de kilometri administrați de APL de nivelul I, calculate proporțional numărului populației, în cuantum de 50% din volumul total al taxei pentru folosirea drumurilor de către autovehiculele înmatriculate în Moldova.

În conformitate cu Ordinul Ministrului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, procesul de transmitere a drumurilor locale urmează să fie finalizat în august 2017. Pînă atunci toate consiliile raionale și municipale din republică vor prelua în gestiune totală circa 3500 km de drumuri locale.

Pentru executarea lucrărilor de întreţinere şi reabilitare a drumurilor, anul curent, din Fondul rutier vor fi alocați circa 350 mil. lei. Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor a iniţiat această reformă pentru a exclude factorul politic din procesul de repartizarea a mijloacelor financiare din Fondul rutier şi a asigura eficienţa întreţinerii şi reabilitării drumurilor de importanţă locală prin centralizare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?