Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Comisia Europeană va acorda Moldovei un grant de 150 de mii de euro

6 iun. 2017,, 13:40   Economie
2181 3

Comisia Europeană va acorda Moldovei un grant în valoare de 150 de mii de euro pentru lupta cu pesta porcină africană.

Anunţul a fost făcut în cadrul celei de-a 85-a sesiuni generale a Organizaţiei Mondiale pentru Sănătatea Animalelor, care a avut loc la Paris şi la care au participat delegaţii din 126 de ţări.

Surse din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) au relatat că mijloacele vor fi folosite pentru procurarea consumabilelor de laborator, dezinfectanţilor şi echipamentului a două unităţi mobile de dezinfecţie.

Acordul de finanţare a fost semnat între ANSA şi Comisia Europeană în baza realizării acţiunilor eficiente şi operative întreprinse pentru localizarea focarelor de pestă porcină africană.

Din partea Moldovei, la sesiune a participat vicedirectorul ANSA Vsevolod Stamati, care a vorbit despre cele două focare de pestă porcină de la Edineţ şi Soroca, informînd asistenţa despre măsurile întreprinse pentru eradicarea focarelor şi neadmiterea extinderii bolii.

Şeful Direcţiei generale pentru sănătate şi siguranţa alimentelor din cadrul Comisiei Uniunii Europene, Bernard Van Goethem, a propus ca următoarea Conferinţă regională pe combaterea PPA să fie organizată în R. Moldova la finele lunii septembrie, la care vor participa 53 de ţări din Europa şi Asia.

Cele mai multe cazuri de pestă porcină africană sînt notificate în Ucraina – 223 şi Polonia – 68, precum şi în Rusia, Georgia, Belarus şi Ţările Baltice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?