X 
Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3991

Victor Micu, ales judecător la Curtea Supremă de Justiție

6 iun. 2017,, 10:11   Societate
3999 0

Victor Micu, președinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), a fost desemnat astăzi câștigător al concursului pentru funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție.

Întrebat ce crede despre faptul că va rămâne în CSM, dar reprezentând nu instanțele de fond, care l-au delegat în Consiliu, ci Curtea Supremă de Justiție, Micu a declarat că nu există nicio incompatibilitate în acest sens.

Victor Micu i-a avut în calitate de contracandidați pe judecătoarea Viorica Puică, de la Judecătoria Chișinău (sediul Botanica) și judecătorul Mihail Diaconu (sediul Buiucani).

În cadrul ședinței de astăzi a CSM, membrul Consiliului Dumitru Visternicean l-a întrebat pe Micu dacă nu i se pare că ar exista o problemă în faptul că devenind judecător al CSJ, va reprezenta în Consiliu altă instanță decât cea care l-a ales în CSM. „Din câte cunosc, nu există nicio incomptibilitate. Nici legea, nici Regulamentul CSM nu are prevederi în acest sens. Poatecă ar trebui introduse”, a răspuns președintele CSM.

Dacă va fi acceptat de Parlament, Micu va fi cel de-al patrulea membru-judecător al CSM care va reprezenta Curtea Supremă de Justiție în cadrul Consiliului.


Candidatura lui Victor Micu urmează a fi propusă spre aprobare Parlamentului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?