Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Moldova din nou va achiziționa energie electrică de la CTE Cuciurgan

6 iun. 2017,, 10:51   Economie
4734 6

Moldova din dreapta Nistrului din nou va procura energie electrică de la CTE Moldovenească din Transnistria, scrie publicația rusă „Kommersant”.

Potrivit acesteia, Compania rusă „Inter RAO”, în a cărei proprietate se află CTE Moldovenească din Transnistria, și-a întors 70 la sută din volumul livrărilor de energie electrică în Moldova, relatează NOI.md.

Potrivit ziarului „Kommersnat”, la 4 iunie Chișinăul a modificat clauzele contractului încheiat la 31 martie, potrivit căruia întregul volum al importului urma să fie asigurat de Compania ucraineană DTEK Trading, lăsînd acestei Companii dreptul de a livra doar 30 la sută.

Se menționează că duminica Moldova a semnat repetat contractul de import al energiei electrice încheiat la finele lunii martie. De acum 70 la sută din achiziții vor fi livrate prin CTE Cuciurgandin Transnistria care aparține Companiei rusești „Inter RAO”. Acest lucru a fost relatat de o sursă care cunoaște situația, informația fiind confirmată de „Inter RAO”. Valoarea livrărilor nu se divulgă.

De menționat că la 1 aprilie curent Ministerul Economiei al Republicii Moldova a anunțat că și-a schimbat furnizorul de energie electrică: în loc de CTE Cuciurgan, timp de un an – din aprilie 2017 pînă în martie 2018 – energia electrică urma să fie livrată de Compania ucraineană DTEK Trading. Valoarea contractului a constituit 50,2 dolari pentru 1 MWh. Inițial CTE Cuciurgan a oferit un preț de 58,1 dolari pentru 1 MWh, reducîndu-l în cadrul celei de-a doua runde a negocierilor pînă la 54,4 dolari, însă oferta DTEK Trading a fost recunoscută ca fiind mai avantajoasă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?