X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Premiera unei opere pentru copii a avut loc la Chişinău

5 iun. 2017,, 14:51   Societate
1556 0

Premiera operei pentru copii şi părinţi „Apolodor, călătoria unui pinguin”, realizată de compozitorul Ghenadie Ciobanu după cunoscutul poem al scriitorului român Gelu Naum, în regia lui Vlad Ciobanu, a avut loc în perioada 1-4 iunie la Centrul Naţional de Educaţie prin Artă din capitală, informează MOLDPRES.

În spectacol sînt distribuiţi studenţi de la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice, costumele fiind realizate de Stela Verebceanu, coregrafia – de Daria Batrîncea, scenografie de Ştefan Bîlba, iar în calitate de repetitor vocal s-a produs Diana Văluţă.

Solicitat de MOLDPRES, compozitorul Ghenadie Ciobanu a afirmat că aceasta este prima operă pentru copii din R. Moldova, anterior fiind montate nişte basme.

„Mi-a plăcut mult Apolodor, acest pinguin, tenor în corul Circului din Bucureşti, din poemul lui Gelu Naum, care, copleşit de dorul fraţilor, porneşte în căutarea familiei sale, într-o călătorie plină de aventuri şi pericole. Astfel, a traversat munţi, mări, ţări şi oceane, pustiuri, trecînd prin mari cumpene, ca în sfîrşit, să ajungă la Polul Sud. Pe urmă, el revine la Circul din Bucureşti, pentru că i s-a făcut dor de prieteni. Acest subiect m-a impresionat extrem de mult şi am scris o muzică specifică fiecărei ţări, prin care a trecut Apolodor. Aici se întîlnesc arhetipuri muzicale din diverse culturi. Ne-am dorit să facem o operă atît pentru copii, cît şi pentru părinţi – pentru întreaga familie”, a accentuat Ghenadie Ciobanu.

Prezent la eveniment, compozitorul şi dirijorul Gheorghe Mustea a subliniat că este vorba de un spectacol cu multă muzică, dans şi acrobaţie. „M-a captivat această muzică, bine construită ca formă, dar şi baletul prezentat. Este un spectacol de gen mixt – între operă şi balet. Salut ideea lui Ghenadie Ciobanu de a reveni în lumea copilăriei. Pentru copii trebuie să scriem mai bine, cu sinceritate şi cu mare talent. Îi doresc acestei opere viaţă lungă”, a mai spus G

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?