X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Krasnoselski: Retragerea pacificatorilor ruşi din Transnistria este inacceptabilă

5 iun. 2017,, 12:30   Politică
2673 6

Preşedintele autoproclamatei RMN, Vadim Krasnoselski, susţine că retragerea pacificatorilor ruşi din Transnistria este inacceptabilă.

Potrivit site-ului liderului de la Tiraspol, la o prelegere susţinută la Universitatea din Transnistria el a spus că "dorinţa Moldovei este clară: ea vrea să elimine de aici componenta rusă de menţinere a păcii şi să o înlocuiască cu un oarecare format neclar".

"Pentru noi însă acest lucru este inacceptabil. Misiunea rusă de menţinere a păcii se dezvoltă cu succes aici nu pentru că e vorba de Rusia, ci pentru că noi sîntem genetic, cultural şi umanitar un tot întreg, noi sîntem un popor", a declarat Krasnoselski.

El a calificat drept periculoase acţiunile autorităţilor moldovene, care săptămîna trecută au expulzat cinci diplomaţi ruşi.

"Patru dintre aceştia sînt ataşaţi militari. Dar cine sînt ataşaţii militari? Sînt oamenii care participă la şedinţele Comisiei Unificate de Control – singurul organ care gestionează misiunea de menţinere a păcii pe malurile Nistrului. Moldova a blocat anterior această reuniune. Graţie întrevederii pe care am avut-o cu Igor Dodon, acest format a fost deblocat. Din cauza expulzării ataşaţilor militari, acest organ şi-ar putea înceta existenţa. Cum oare Rusia va gestiona misiunea de menţinere a păcii?", se întreabă liderul de la Tiraspol.

În opinia lui, "toate problemele trebuie soluţionate la masa de negocieri şi să ne sprijinim în ajutorul Rusiei, în calitate de garant".

"Mai este şi un alt garant – Ucraina. Dar unii politicieni moldoveni denaturează faptele, punîndu-ne în acelaşi rînd cu teritoriile unde Ucraina are probleme interne. Ucraina este un stat garant în procesul de negocieri şi, prin urmare, trebuie să ceară respectarea acordurilor anterioare. Şi sînt multe asemenea acorduri. Dar Moldova le încalcă. Nu e simplu, dar societatea noastră şi toate ramurile puterii sînt consolidate pentru a identifica poziţia noastră şi a ne apăra dreptul la statalitate, la independenţă", a subliniat el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?