X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Diacov, despre speculațiile pe tema alegerilor

5 iun. 2017,, 10:42   Politică
3013 0

Președintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, susține că următoarele alegeri parlamentare nu pot avea loc mai devreme de august 2018, notează NOI.md.

Politicianul a stabilit acest termen luînd în calcul preconizata modificare a Codului electoral. Potrivit lui, în condițiile în care va fi adoptat sistemul mixt de vot, nu mai are niciun rost să fie forțate alegerile anticipate în luna octombrie a anului curent, așa cum își doresc unele partide de opoziție.

„Văd multe speculații pe tema alegerilor parlamentare anticipate. Se aduc fel de fel de argumente. Dar toți uitați că, dacă se modifică Codul electoral, nu este posibil de organizat alegeri decît peste 12 luni. Adică în august 2018. Dar august și septembrie sînt luni complicate pentru orice fel de alegeri - e perioada de vacanță. Dacă e vorba de anticipate, cel mai apropiat termen e octombrie. Însa ce rost are să forțezi anticipatele în octombrie, dacă în noiembrie-decembrie este un termen legal?!”, a declarat Diacov.

Potrivit recomandărilor Comisiei de la Veneția, modificarea legislației electorale poate fi efectuată cu cel puțin un an înaintea scrutinului parlamentar.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?