Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Situație critică în Chișinău. Peste 2000 de tone de gunoi rămîn neevacuate

5 iun. 2017,, 10:30   Capitala
4234 0

La punctele de colectare a deșeurilor din Chișinău s-au acumulat deja peste 2000 de tone de gunoi, iar muncitorilor le-ar lua circa o săptămână pentru a evacua tot gunoiul din oraș.

Chiar și așa, autoritățile municipale nu au încă o soluție pentru această problemă.

Viceprimarul Nistor Grozavu susține că deșeurile nu pot fi evacuate din motiv că locuitorii de la Bubuieci au blocat accesul la gunoiștea din strada Uzinelor. Totuși, funcționarul a dat de înțeles că problema constă nu doar în disconfortul cauzat de gunoiște locuitorilor din comuna Bubuieci și, în opinia lui, aici ar fi implicat și factorul politic: „Se crează o altă impresie, că nu e problema în foștii angajați de la instituțiile statului, inclusiv de la Ministerul Mediului, care vor să se revanșeze...”, a declarat Nistor Grozavu la ședința de azi a Primăriei Chișinău.

Funcționarii au declarat că vor continua să negocieze cu locuitorii comunei Bubuieci, astfel încât să poată rezolva problema în următoarele zile. După ce gunoiul va fi evacuat, angajații de la Direcția locativ-comunală vor spăla și dezinfecta platourile de colectare a deșeurilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?