Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Investitori italieni în Moldova: succesele Fabricii de încălțăminte

5 iun. 2017,, 09:50   Economie
4695 1

Prim-ministrul Moldovei Pavel Filip a întreprins în weekend o vizită la Fabrica de Încălțăminte din satul Obileni (Hînceşti), în care a investit o companie italiană, care deține întreprinderi în: România, Ungaria, Bangladesh, Italia, transmite NOI.md.

Premierul a declarat despre susţinerea de către autorități a dezvoltării antreprenoriatului şi încurajarea investiţiilor străine în ţara noastră.

„Prin crearea locurilor de muncă aici, acasă, putem deveni o Moldovă prosperă”, a spus Pavel Filip şi i-a încurajat pe întreprinzători să facă tot posibilul pentru a-şi atinge scopul de a crea 800 de locuri de muncă, asigurîndu-i de tot sprijinul Guvernului în acest sens.


Fabrica de Încălțăminte din satul Obileni și-a început activitatea cu aproximativ un an în urmă, pe 18 iulie, investițiile constituind 130 milioane de lei. Fabrica de Încălţăminte şi-a început activitatea cu 49 de angajaţi. În prezent aceasta numără 250 angajați, locuitori ai 13 localități din raionul Hîncești, din zona lunca Prutului. Fabrica produce pantofi pentru bărbați, urmînd însă să-și diversifice gama de produse destinate pentru export pe piața europeană.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?