Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

La Edineț a fost inaugurată o zonă pietonală (FOTO)

3 iun. 2017,, 16:32   Societate
2435 0

Pe data de 1 iunie 2017, la Edineț a avut loc evenimentul festiv de inaugurare a zonei centrale a orașului, renovată și amenajată cu fonduri germane, notează NOI.md.

Pentru lucrările de renovare și amenajare a zonei pietonale au fost alocate circa 150.000 de euro. Din acești bani au fost pavate trotuarele în centrul orașului, au fost instalate pietre de bordură și bănci de odihnă în scuarul „Ștefan cel Mare și Sfânt”, a fost construită rețeaua de iluminat stradal și au fost montați piloni și corpuri de iluminat.

Lucrările de construcție și amenajare au fost efectuate în cadrul Proiectului „Infrastructură socială și eficiență energetică”, finanțat în cadrul Cooperării Financiare Germane, prin intermediul Băncii pentru Dezvoltare KfW și implementat de Fondul de Investiții Sociale din Moldova.

Proiectul presupune realizarea unor investiții în infrastructura socială (apeducte, canalizare, școli, grădinițe, drumuri etc.), cu accent pe eficiența energetică și utilizarea surselor alternative de energie, în 10 localități din nordul Republicii Moldova și regiunile post-conflict din Transnistria. Din grantul de 5 mil euro oferit de KfW, FISM a implementat 89 de subproiecte de infrastructură socială cu utilizarea tehnologiilor energo-eficiente.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?