X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Circa 90 % din crucile funerare de pe marginea drumurilor au fost demontate

3 iun. 2017,, 11:35   Societate
4400 0

Din totalul de 3602 de cruci funerare care fusese instalate pe marginea drumurilor naționale și locale, 3174 au fost deja scoase.

Administrația de Stat a Drumurilor (ASD) informează că au rămas de demontat încă 428 de însemne funerare, transmite IPN.

Au fost demontate în totalitate crucile funerare de pe drumurile din orașele Bălți, Fălești, Căușeni, Stefan Vodă, Basarabeasca, Chișinău, Criuleni, Hâncești, Nisporeni, Rezina Drochia, Glodeni, Soroca, Șoldănești, Strășeni și Ungheni. ASD precizează că, de pe traseele din UTA Găgăuzia, nu au fost demontate niciuna dintre crucile funebre.

Potrivit ASD, de pe marginea traseelor din Sângerei, Râșcani, Sănătăuca, au rămas de demontat a câte trei cruci, de la Cahul, Cantemir și Căinari – câte două. Câte șapte cruci mai rămân de scos de pe drumurile din Taraclia și Călărași, iar opt din Orhei. De pe traseele din Anenii Noi și Florești mai trebuie dezinstalate câte zece obiecte funerare.

La Edineţ au rămas de scos 19 cruci. Pe traseele din Dubăsari, Cimișlia, Dondușeni, Ialoveni și Telenești, au mai rămas de demontat câte 20 de însemne funerare. 25 de obiecte funebre rămân fixate pe drumurile din Ocnița, 40 la Leova și 45 la Briceni. Cele mai multe obiecte funerare fusese instalate pe drumurile din Ialoveni – 214, Fălești – 166, Ungheni – 157.

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, în august anul trecut, a emis un ordin pentru scoaterea tuturor crucilor și pietrelor funerare amplasate pe marginea traseelor. Termenul de executare a ordinului era de cel mult șase luni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?