Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3988

Al şaptelea contingent al Armatei Naţionale a fost detaşat în Kosovo

2 iun. 2017,, 17:29   Societate
2661 1

Luni, al şaptelea contingent al Armatei Naţionale a fost detaşat în Kosovo, unde va participa la operaţiunea de menţinere a păcii KFOR, sub egida ONU.

Ambasadoarea Italiei la Chişinău, Valeria Biagiotti, a declarat vineri, la ceremonia de detaşare, că Italia apreciază disponibilitatea Guvernului Republicii Moldova de a participa în cadrul Grupării de Forţe Multinaţionale MNBG-W (Multinational Battle Group - West) la operaţiunea de menţinere a păcii KFOR.

"Trimiterea contingentului în cadrul grupării de forţă italiene din Kosovo demonstrează că Moldova, care deţine statutul de neutralitate, îşi doreşte să fie un actor prezent şi activ la nivel internaţional", a spus Valeria Biagiotti.

Consilierul principal de stat al prim-ministrului, generalul de divizie Ion Coropcean, a apreciat profesionalismul militarilor moldoveni în operaţiunea de menţinere a păcii KFOR.

"Prestaţia excelentă a ofiţerilor şi subofiţerilor Armatei Naţionale detaşaţi în Kosovo este un motiv de mîndrie pentru toată societatea. Guvernul a susţinut şi va susţine efortul Armatei Naţionale de dezvoltare a potenţialului de pacificare", a menţionat el.

La rîndul său, viceministrul Apărării Gheorghe Galbura a mulţumit Guvernului Italiei şi Guvernului SUA pentru sprijinul acordat în asigurarea logistică, medicală şi de transport a militarilor moldoveni în teatrul de operaţii, menţionînd că aproximativ 250 de ofiţeri şi subofiţeri ai Armatei Naţionale au participat pînă acum la operaţiunea KFOR.

Cel de-al şaptelea contingent al Armatei Naţionale, care va pleca în Kosovo luni, este format din 41 de militari profesionişti, dintre care un ofiţer de stat major, şapte genişti şi un pluton de 33 de militari, care vor executa misiuni de securitate şi pază a obiectivelor militare şi de patrulare.

Militarii moldoveni vor fi dislocaţi în baza multinaţională Camp Vilaggio Italia, din localitatea Pech, Kosovo. Mandatul lor în Kosovo va dura şase luni.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?