Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Ce a făcut MTIC în memoria echipajului SMURD

2 iun. 2017,, 16:31   Societate
2057 0

Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor va lansa la 4 iunie curent o marcă poștală dedicată comemorării membrilor echipajului elicopterului SMURD din municipiul Iași, România, căzut în misiune pe 2 iunie 2016, pe teritoriul satului Haragîş, raionul Cantemir, din Republica Moldova.

Marca poștală reprezintă portretele membrilor echipajului pe fundalul unui elicopter SMURD și va fi pusă în circulație de către oficiul poștal din satul Haragîș. Tirajul mărcii este de 100 de mii de exemplare, iar valoarea nominală - de 9,50 lei.



Lansarea timbrului poștal va avea loc cu ocazia inaugurării, la 4 iunie, a Complexului-memorial, edificat la locul accidentului aviatic, la inițiativa Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale. Monumentul simbolizează un omagiu adus celor care intervin în salvarea vieților omenești, dînd dovadă de curaj, devotament și sacrificiu.

La eveniment vor fi prezenți: Pavel Filip, prim-ministru al Republicii Moldova, Daniel Ioniță, ambasadorul României în RM, Serghei Nastas, directorul general al Întreprinderii de Stat “Poșta Moldovei”, precum și alți invitați.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?