Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3992

Veteranii conflictului de pe Nistru vor să circule gratis în transportul public

2 iun. 2017,, 17:40   Societate
3105 0

Veteranii conflictului de pe Nistru trebuie să poată circula gratuit în transportul public, consideră noul preşedinte al Uniunii Veteranilor de Război pentru Independenţa RM din municipiul Chişinău, Vasile Iacubov.

Astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, el a spus că este gata pentru "schimbări radicale pentru binele ţării şi al societăţii".

"Am vizitat raioanele Moldovei pentru a lua cunoştinţă de situaţia veteranilor de război şi pot spune că este o situaţia deplorabilă. Veteranii nu sînt angajaţi în cîmpul muncii, au nevoie de tratamente, de reabilitare şi de susţinere", a spus Iacubov.

Potrivit preşedintelui Uniunii, Mihai Bălan, principala realizare a organizaţiei este majorarea pensiilor de invaliditate pentru veterani începînd cu 1 martie 2017.

"De pensia de 3,5 mii de lei pentru grad avansat de invaliditate beneficiază 14 veterani, de pensia de 2,5 mii de lei pentru dizabilitate accentuată – 105 veterani, iar de pensia de 1,5 mii de lei pentru dizabilitate medie beneficiază 46 de persoane", a spus el.

Conducerea Uniunii a anunţat că intenţionează să elaboreze un proiect comun cu Guvernul, care să le ofere veteranilor dreptul să circule gratuit în transportul public.

Uniunea Veteranilor de Război pentru Independenţa RM este o organizaţie nonguvernamentală, ce sprijină parcursul european al Moldovei. Organizaţia include 40 de asociaţii raionale de apărare a drepturilor veteranilor de război. În total, din Uniune fac parte 15 mii de persoane, dintre care o treime sînt din Chişinău.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?