Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

A fost arestat un mafiot din lista celor 5 cei mai periculoși fugari

2 iun. 2017,, 22:31   Externe
3893 0

Carabinierii italieni l-au arestat pe unul dintre liderii mafiei calabreze, care a reușit să se ascundă de justiție timp de 23 de ani, chiar și fără a părăsi țara, scrie ziarul La Stampa.


Este vorba despre Giuseppe Giorgi, în vîrstă de 56 de ani, care se număra printre primii cinci cei mai periculoși fugari.

Aflîndu-se în căutare din anul 1994, el trăia liber în comuna sa natală, San Luca. Autoritățile, între timp, credeau că a plecat de multă vreme din țară și se ascunde undeva în Germania. Organele de drept au frecventat în mod repetat casa, unde, după cum se presupunea, se ascundea Giuseppe. Cu toate acestea, el nu a fost niciodată prins, pentru că a reușit să se ascundă într-un buncăr secret echipat în curtea din spate.

Acuzat de crimă, răpire și legături cu grupări criminale internaționale implicate în trafic de droguri, Giuseppe Giorgi riscă aproape 29 de ani de închisoare.

De menționat că numele acestui mafiot și grupul din Calabria cu care fugarul avea legături au figurat în așa-numitele masacre de Crăciun din Italia din 2006, cînd a fost ucisă soția unui un important funcționar dintr-un clan inamic și gardienii ei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?