X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Guvernarea, asaltată cu moțiuni. Ce pregătește PLDM

2 iun. 2017,, 12:31   Politică
4116 5

Deputații PLDM au inițiat astăzi o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Filip, a anunțat reprezentantul formațiunii Grigore Cobzac, citat de NOI.md.

Motivul pentru care deputații liberal-democrați cer demisia executivului constă în mușamalizarea „afacerilor murdare cu anabolizante”, care au loc în Moldova, a explicat deputatul.

„De ceva timp, opinia publica a fost zguduită de una dintre cele mai mari afaceri murdare acoperite de stat – traficul cu substanțe anabolizante. Raportul alternativ al comisiei parlamentare de anchetă a demonstrat ca e vorba de scheme de corupție cvasitotale la care au participat autoritățile statului. În baza acestui subiect, au fost făcute anchete ziaristice premiate la nivel european. Însa aici în țară, în afară de intimidare de martori, autori ai raportului, nu a urmat nimic. Încercarea guvernării de a mușamaliza această schemă, care afectează securitatea statului, dar și imaginea acestuia la nivel internațional nu trebuie trecută cu vederea”, a punctat Grigore Cobzac.

Deputații PLDM au lansat un apel la adresa colegilor din PCRM, PL și PSRM să semneze moțiunea de cenzură. „Moldova nu își poate permite o guvernare implicată în scheme transfrontaliere și care încearcă să ascundă o serie de crime grave”, a adăugat Cobzac.

Pentru înregistrarea moțiunii de cenzură asupra activității Guvernului sînt necesare cel puțin 26 de semnături, număr pe care PLDM nu-l are.


La ședința plenară de astăzi, și deputații socialiști au înaintat o moțiune simplă asupra activității ministrului de Externe, Andrei Galbur, în legătură cu scandalul diplomatic dintre Moldova și Rusia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?