Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Luxul în care ”se scaldă” șeful-adjunct al IGP – (VIDEO)

2 iun. 2017,, 12:25  
40050 10

Şeful adjunct al Inspectoratului General de Poliţie, Gheorghe Cavcaliuc, a finisat construcția „căsuței de vacanță» din Trușeni, pe care și-a ridicat-o într-un an de zile și pentru care, conform legii, nu va fi obligat să achite impozite. Mai mult, Cavcaliuc a mai procurat alături încă un teren de 11 ari.

Casa este situată pe teritoriul Întovărăşirii pomicole „Zarea» de lîngă localitatea Truşeni din apropierea Chişinăului. Imobilul a fost construit pe un teren de 12 ari, pe care Cavcaliuc l-a procurat încă în anul 2004, scrie crimemoldova.md.




Casa, cu demisol şi mansardă, are o suprafaţă de aproape 180 de metri pătraţi şi este trecută în Registrul bunurilor imobiliare drept „căsuţă de vacanţă». Gospodăria colonelului este înfrumuseţată de o mică livadă, un teren de joacă cu scrîncioburi şi piscină. În ogradă pot fi văzuţi muncitori în salopete, care îngrijesc de gospodărie.

Colonelul Cavcaliuc a avut grijă ca securitatea proprietăţii să fie asigurată la nivel: imobilul este ferit de ochii lumii de un zid de peste 2 metri, iar livada şi o parte din terenul de joacă este înconjurat de un gard cu sîrmă ghimpată, motiv pentru care, gospodăria a fost supranumită de către vecini „zonă», adică închisoare. Mai mult, imobilul este supravegheat video non-stop.

Locuitorii din regiune ştiu că este casa lui Cavcaliuc, însă puţini cunosc ce funcţie deţine acesta: „un şef mare de miliţie”, „ministru de Interne”, „şef la poliţia din Chişinău”, scrie sursa citată.

Potrivit declaraţiei cu privire la venituri şi proprietăţi din 2015, lotul deţinut de Cavcaliuc lîngă Truşeni ar costa 304 lei. La 28 mai 2017, un teren cu suprafaţa de 9 ari dintr-o întovărăşire pomicolă de lîngă Truşeni a fost scos la vînzare cu 22 de mii de euro.

Cavcaliuc mai declară în posesie un teren pentru construcţii, cu suprafaţa de 11 ari, care i-a fost repartizat în 2011. Totodată, şeful INP mai declară şi un Mercedes, produs în 2013, pe care l-a procurat cu 503 mii lei.

În aprilie 2017, colonelul mai cumpără alături un teren de 11 ari, care la fel este înregistrat ca lot pomicol.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?