X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Franța a exclus implicarea Rusiei în spargerea e-mailului ștabului lui Macron

2 iun. 2017,, 20:00   Externe
1831 0

Agence Nationale de Sécurité des Systèmes d'Information (ANSSI) a Franței nu a putut găsi dovezi ale faptului că spargerea resurselor informaționale ale ștabului electoral al lui Emmanuel Macron au fost efectuate de hackerii ruși.

Șeful Agence Nationale de Sécurité des Systèmes d'Information (ANSSI), Guillaume Poupard, a declarat într-un interviu pentru Associated Press, că ei nu au reușit să găsească urme ale grupării hackerilor din APT28, care este suspectată, de asemenea, de seria de spargeri din timpul campaniei electorale din SUA, precum și de atacul asupra sediului președintelui Franței Emmanuel Macron, transmite RBC.

Potrivit spuselor lui Poupard, atacul hackerilor a fost „atît de lipsit de specificitate și era atît de simplu încît putea fi făcut, practic, de oricine“. El a menționat că o așa simplitate a atacului hackerilor „vorbește despre faptul că ne putem imagina că atacul ar fi putut fi realizat de o singură persoană“.

Ștabul candidatului la funcția de președinte al Franței, Emmanuel Macron, a fost supus unui atac al hackerilor în timpul campaniei electorale. La începutul lunii mai, utilizatorul sub pseudonimul EMLEAKS a postat în acces deschis anexa web Pastebin, care permitea încărcarea anonimă a fragmentelor de text sau ale codului sursă și să împartă aceste date cu alți utilizatori, aproximativ 9 GB de documente referitoare la activitățile ștabului electoral al lui Macron.

Potrivit datelor companiei japoneze TrendMicro, din decembrie 2016 site-ul candidatului la funcția de președinte al Franței din partea partidului „Înainte!“ a fost supus atacurilor hackerilor de mai mult de 160 de ori.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?