X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Examinarea unor proiecte de lege a fost amînată

2 iun. 2017,, 13:40   Politică
2281 1

Astăzi Parlamentul a amînat examinarea a două proiecte de lege ce ţin de statutul special al Autonomiei Găgăuze.

Decizia a fost luată la solicitarea Comisiei administraţie publică, dezvoltare regională, mediu şi schimbări climatice.

Preşedintele Comisiei, deputata Partidului Democrat, Violeta Ivanov, a spus că aceste proiecte de lege nu au avizul Comisiei parlamentare juridice, numiri şi imunităţi.

"În cadrul şedinţelor de ieri, comisiile au depistat unele neclarităţi juridice, care necesită timp pentru a fi înlăturate", a explicat ea.

Potrivit liberal-democratului Iurie Ţap, el a insistat la ultima şedinţă a Biroului Permanent pe faptul că aceste legi nu sînt pregătite pentru examinare în Parlament. Potrivit lui, specialiştii trebuie să le pregătească în mod adecvat.

Deputatul Partidului Socialiştilor, Vladimir Ţurcan, a menţionat că fracţiunea sa nu este împotriva amînării proiectelor de lege pentru următoarea săptămînă. Însă a amintit că aceste documente se află în Parlament din iulie 2016.

„De asemenea, în Parlament trebuie examinate trei proiecte de lege la pachet, nu separat", a subliniat Ţurcan.

Comisia comună a deputaţilor Parlamentului Moldovei şi Adunării Populare a Găgăuziei lucrează de aproximativ doi ani la aceste proiecte de lege. Astăzi o delegaţie de deputaţi de la Comrat a venit la Chişinău pentru a participa la şedinţa Parlamentului, însă a fost nevoită să revină în Găgăuzia şi să aştepte ca proiectele de lege să fie incluse în agenda de lucru a Legislativului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?