X 
Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3991

Lupu face un anunț important legat de cariera sa politică

2 iun. 2017,, 10:40   Politică
13902 21

Fostul lider al Partidului Democrat (PD) Marian Lupu ar putea să plece definitiv din politică și să nu mai candideze pentru un nou mandat de deputat.

„Locomotiva” PD din ultimii opt ani e de părere că din politică trebuie să pleci la momentul potrivit și să te apuci de altceva. Deputatul democrat a facut aceste declarații astăzi, în cadrul emisiunii „Important” de la TVC 21. Lupu a dezvăluit că e mare probabilitatea ca să nu mai candideze pentru un nou mandat de deputat, chiar dacă PD ar avea șanse mari să rămînă și după alegerile parlamentare la guvernare.

„Fiecare om trebuie să-și schimbe ocupația o dată la 7-8 ani. Eu tot timpul am planul A, B și C. În ultimii opt ani s-au schimbat foarte multe lucruri, s-au schimbat circumstanțele. Faptul că am plecat din funcția de președinte al PD a fost decizia mea și nu regret asta. Cînd deții o funcție, trebuie să gîndești și să fii foarte atent. E important să pleci atunci cînd începe să ți se simtă lipsa. Nu faci asta doar dacă ești "balabol", iar eu nu sînt”, a subliniat Marian Lupu.

Acesta a adăugat că deja a ocupat funcții importante în cadrul Guvernului și Parlamentului și, din acest motiv, nu ar mai vrea să revină la ele. „Sînt de 12 ani în Parlament. Lucrurile pe care le fac nu se schimbă, cunosc toate lucrurile. Asta nu te mai excită, nu te mai inspiră la nimic. Nu mă interesează funcția de ministru al Economiei. Mie îmi place să fac tot cu tragere de inimă. Am ocupat deja funcția de ministru, iar revenirea la un post anume nu mă interesează. Nu văd logica să inițiez un nou proiect politic. PD este al doilea și ultimul meu proiect politic”, a precizat fostul lider al PD.

Fostul președinte al Parlamentului și președinte interimar al R. Moldova nu exclude că în viitor ar putea iniția un proiect în domeniul economic sau social, exact cum a procedat acum doi ani Igor Corman. „Am un proiect la care mă gândesc, dar ce rost are să vă spun detalii?”.

Întrebat dacă Vlad Plahotniuc se descurcă în funcția de președinte al PD, liderul fracțiunii democraților din Parlament a schițat un zâmbet. „Hai să vă zic așa. Dacă acum 5-6 luni sondajele arătau că PD ar acumula 2-3%, acum avem peste 9 la sută. Deci concluzia e că totul merge bine. Nu e vorba de sentimentalism sau emoții. Avem o echipă bună. Nu e niciun fel de dictatură în PD și nici nu a fost. Noi putem să discutăm în contradictoriu, dar totul rămîne pe interior. Noi ieșim cu decizia și ulterior o implementăm. A trecut o etapă și începe alta. Partidul nu trebuie să se ducă în jos împreună cu președintele. Eu am investit mult în PD. Fiecare are locul și rolul său. Am adus PD-ul în Parlament cu propriul nume. Mă mîndresc cu asta”, a conchis Marian Lupu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?