Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Soros: UE trece printr-o criză existențială

1 iun. 2017,, 20:35   Externe
1974 0

Filantropul George Soros spune că Uniunea Europeană trece printr-o „criză existențială” și trebuie să găsească o cale de a se reinventa în lumina noilor amenințări globale.



„Reinventarea ar trebui să revigoreze sprijinul de care Uniunea Europeană se bucura cândva”, a declarat Soros la Forumul Economic de la Bruxelles, relatează CNBC.

O cale spre o nouă Uniune Europeană ar trebui să pornească de la o privire cât mai lucidă a greșelilor comise în blocul comunitar, consideră miliardarul.

George Soros sprijină și „ideea germană” de micșorare a infuziei de fonduri europene destinate reducerii inegalităților de venit în țările care nu respectă statul de drept. În acest sens, omul de afaceri a dat ca exemple Polonia și Ungaria.

Uniunea Europeană va putea depăși „criza existențială” cu care se confruntă doar dacă va lupta împotriva creșterii sentimentelor anti-europene, a xenofobiei și a „puterilor ostile” din jur.

„Rusia lui Putin, Turcia lui Erdogan, Egiptul lui ISIS și America pe care Trump vrea să o creeze, dar nu poate”, a exemplificat Soros, referindu-se la puterile ostile invocate.

De asemenea, în ceea ce privește procesul de integrare, George Soros s-a declarat adeptul unui bloc unional cu „mai multe viteze” și care să ofere o paletă largă de variante integraționiste.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?