Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Juncker: Reintroducerea pedepsei capitale în Turcia ar însemna sfîrşitul negocierilor

1 iun. 2017,, 20:06   Externe
1775 0

Uniunea Europeană ar trebui să continue negocierile în privinţa aderării Turciei la Blocul comunitar, însă reintroducerea pedepsei capitale ar pune clar capăt acestui proces, a declarat Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, citat de Euronews.

Turcia a abolit pedeapsa cu moartea în 2004 ca parte din campania de aderare la UE.

Preşedintele turc, Recep Tayyp Erdogan, a afirmat că va aproba reinstalarea acesteia dacă Parlamentul propune această măsură sau în cazul în care pedeapsa capitală va fi votată în cadrul unui referendum.

”Nu sînt de părere că negocierile privind aderarea Turciei ar trebui încheiate acum”, a afirmat Juncker în cadrul unei dezbateri studenţeşti despre viitorul Europei.

”Oficialii europeni ar trebui în continuare să convingă Turcia că aceasta are propriile sale interese de a adopta reforma şi de a avansa spre Europa decît să se îndepărteze de continentul european şi valorile sale”, a adăugat Juncker.

Tensiunile dintre Turcia şi UE au escaladat din cauza unor chestiuni legate de drepturile omului şi securitate, dar Blocul comunitar depinde de ajtorul aliatului turc al NATO în privinţa migraţiei şi conflictului din Siria.

După o întrevedere ce a avut loc săptămîna trecută între preşedintele turc şi Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, Erdogan a fost citat ca spunînd că i-a fost prezentat un program ce se întinde pe parcursul a 12 luni pentru reluarea legăturilor diplomatice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?