Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Diacov: Relaţiile cu Rusia au cunoscut etape şi mai tensionate

1 iun. 2017,, 08:48   Politică
4889 4

În relaţiile moldo-ruse au fost situaţii cu mult mai tensionate decît cea creată în urmă expulzării celor cinci diplomaţi ruşi.

De această părere este Dumitru Diacov, preşedintele de onoare al PDM, care a făcut declaraţii în cadrul emisiunii “Punctul pe azi” de la postul de televiziune TVR Moldova, transmite IPN.

“Au fost situaţii şi mai complicate. De exemplu, atunci cînd urma să fie semnat Memorandumul Kozak, erau deja făcute toate înțelegerile, Vadimir Putin trebuia să urce în avion şi să vină la Chişinău, iar preşedintele de atunci, Vladimir Voronin, anunţă că nu va semna”, a spus fruntaşul democrat.

Totodată, Diacov s-a pronunţat pentru îmbunătăţirea relaţiilor mldo-ruse:“Viaţa nu se termină cu expulzarea diplomaților. Sîntem obligaţi să găsim modalităţi pentru îmbunătăţirea relaţiilor moldo-ruse. Noi vrem să avem relaţii bune cu Moscova”.

Referindu-se la criticile aduse guvernării de către preşedinte Igor Dodon după declararea persoane non-grata a celor cinci diplomați ruşi, Diacov a spus că acesta de multe ori ia decizii pripite, fără a se aprofunda în detalii. “De cînd a fost ales preşedinte, Igor Dodon face declaraţii pripite, bazate pe emoţii, de pe poziţii de partid. Astfel de declaraţii îşi au justificarea în perioada electorală. Preşedinţia este o instituţie a statului, a Republicii Moldova, deci, Dodon trebuie să apere poziţia statului, dar nu a partidului”, a declarat preşedintele de onoare al PDM.

Analistul Nicolae Negru a declarat în carul aceleaşi emisiuni că pentru Rusia nu este o premieră cînd îi sînt expulzaţi diplomaţii. ”Şi în Estonia doi diplomaţi ruşi au fost declarați persoane non-grata sau să ne amintim şi de scandalul cînd SUA a expulzat peste 30 de diplomaţi ruşi. Aşa probabil înţeleg ruşii relaţiile diplomatice. Înainte ca Chişinăul să-i declare persoane non-grata pe cei cinci, aceştia au fost convocaţi de mai multe or la Ministerul de Externe, li s-au expediate note diplomatice”, a spus Nicolae Negru.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?