Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Ce amendă riști pentru fumatul în locuri publice în Cehia

1 iun. 2017,, 05:01   Externe
2651 1

Cehia a interzis fumatul în baruri, restaurant şi cafenele. Mai mult decît atît, pentru o țigară fumată riști amendă de 200 de dolari.

Țara era considerată pînă acum unul dintre ultimele refugii din Europa pentru fumători, relatează Associated Press. Mai precis, după Cehia, Slovacia a rămas singura ţară UE unde este încă permis fumatul în baruri.

Majoritatea cehilor sunt de acord cu interdicţia, însă un grup de parlamentari a contestat-o la Curtea Constituţională. „Este greu de prezis impactul în prezent”, a declarat proprietarul Café Liberal din Praga, care se opune legii.

Stepan Ourecky, un client, a spus că va frecventa în continuare cafeneaua, dar va fuma în faţa ei. „Sau poate voi fuma mai puţin”, afirmă studentul de 18 ani.

Interdicţia se aplică în zonele închise din baruri şi restaurant, precum şi în locuri publice, ca cinematografe, teatre şi stadioane. Legea a fost aprobată de Parlament după ani de dezbateri aprinse și promulgată de preşedintele Milos Zeman, care este un fumător înrăit.


Astfel, potrivit noii reglementări, cei care încalcă legea riscă amendă de până la 190 de dolari.

Cehia era considerată unul dintre ultimele refugii din Europa pentru fumători. Spre deosebire de restul Europei, țara a rămas tolerantă, decizia fiind luată de proprietari dacă fumatul este permis sau nu.

Potrivit datelor UE, 17 state membre au interzis complet fumatul în spaţiile publice. Altele, printre care Austria, Portugalia şi România, interzic fumatul în spaţiile închise din restaurant şi baruri.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?