Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Ce reprezintă ''i''-ul din cuvîntul iPhone. De ce Steve Jobs a ales această literă

31 mai. 2017,, 22:40   Ştiinţă şi IT
2825 0

Simbolul a fost folosit pentru prima dată în anul 1998, pentru a denumi produsul "iMac".


Cele mai multe dintre produsele Apple sunt recunoscute după iniţiala "i". Fie că vorbim de iMac, iPod, iPhone sau iPad, prefixul este omniprezent pe piaţă începând cu lansarea lui iMac, în anul 1998. Ce reprezintă, însă, această literă?.

La un eveniment organizat de Apple în 1998, Steve Jobs a făcut public produsul iMac. Tot atunci, antreprenorul american a explicat care este semnificaţia numelui dispozitivului pe care l-a creat.

"iMac simbolizează legătura dintre lumea fascinantă a internetului şi simplitatea unui Macintosh. Am ales acest nume pentru a le oferi clienţilor noştri exact ceea ce îşi doresc: o conexiune la internet simplă şi rapidă".

În cadrul aceleiaşi prezentări, Jobs a mai explicat că litera "i" înseamnă şi "individualitate", "instruire", "informare" şi "inspiraţie".

Dat fiind faptul că aceşti termeni nu se află în strictă legătură cu internetul, unele voci susţin că, în acel moment, Apple nu s-a gândit neapărat la acest domeniu, atunci când au ales numele produsului iPod, scrie realitatea.net.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?