Reacția MAEIE la nota Federației Ruse

Reacția MAEIE la nota Federației Ruse

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova a confirmat pentru Sputnik că a primit nota Ministerului rus al Afacerilor Externe prin care Chișinăul este anunțat despre decizia autorităților ruse de a expulza cinci diplomați moldoveni.

MAEIE anunță că în prezent ”studiază documentul”.   ” Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene confirmă recepționarea notei transmisă de MAE rus”, au anunțat responsabilii instituției.  Consulul Republicii Moldova în Federația Rusă a fost chemat, miercuri, la sediul Ministerului rus al Afacerilor Externe, unde i-a fost înaintată o notă prin care este anunțat că cinci diplomați moldoveni din cadrul Ambasadei țării noastre la Moscova trebuie să părăsească teritoriul Rusiei în termen de trei zile.

Potrivit Ministerului rus al Afacerilor Externe, acțiunea este ca o măsură de răspuns la decizia autorităților de la Chișinău de a expulza cinci diplomați ruși din cadrul Ambasadei FR din Republica Moldova.  Diplomația rusă nu anunță numele celor cinci diplomați moldoveni care au fost declarate persoane non-grata pe teritoriul Federației Ruse.  ”Partea rusă își exprimă speranța că, autoritățile de la Chișinău au conștientizat caracterul contraproductiv al acțiunilor sale neprietenești în relațiile cu Federația Rusă și a deciziei sale distructive care contravine principiilor de parteneriat și respect reciproc”, se spune în comunicatul MAE rus. 

 


Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu5 comentari

Burebista 1 iun. 20:47

Se pare ca cenzura mi-a blocat comentariul, dar nu-i nimic, asa zishii diplomati rusi tot spioni sunt.

Вася 1 iun. 14:36

Mircea 1 июн. 8:49 - лечись в Костюженах !

? 1 iun. 14:33
Spam
Mircea 1 iun. 08:49

Надо рассматривать не ноту а очередную партию "дипломатов" России и готовить их к отправке на свою родину. К выборам 2018 желательно вообще закрыть посольство.

Istena 31 mai. 22:04

Пока в стране такое правительство, с вами иначе никак нельзя .

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

trimite știrea ta

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Întrebarea zilei Toate

load