Rusia răspunde cu aceeași monedă! Cinci diplomați moldoveni - PERSONA NON GRATA

Rusia răspunde cu aceeași monedă! Cinci diplomați moldoveni - PERSONA NON GRATA

Autoritățile Rusiei au recurs la acest pas drept răspuns la decizia Chișinăului prind expulzarea a cinci diplomați ruși.


Cinci diplomați ai Ambasadei Moldovei în Rusia vor fi expulzați din țară în viitorul apropiat, a comunicat Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei. Agenția Interfax.ru a relatat că diplomații moldoveni au obținut statutul de persona non grata, relatează NOI.md.

Decizia privind expulzarea diplomaților moldoveni a fost publicată miercuri, 31 mai, de către Serviciul de presă al MAE al Rusiei. „MInistru consilier în cadrul Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă Nicolae Mîinea a fost invitat pe 31 mai la MAE al Rusiei, unde i-a fost înmînată o notă, în care scrie că drept răspuns la expulzarea pe 29 mai a cinci diplomați ruși din  Chișinău cinci angajați ai misiunii diplomatice moldovenești de la Moscova au fost anunțați «persona non grata». Ei urmează să părăsească teritoriul Federației Ruse în termen de trei zile”, scrie în comunicatul Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei.


Precizăm că Guvernul Moldovei a anunțat pe 29 mai cinci angajați ai Ambasadei Federației Ruse în Moldova persona non grata. Unul dintre ei este atașatul militar al Ambasadei ruse  Aleksandr Grudin, care a devenit cunoscut după arestarea fostului deputat Iurie Bolboceanu care, potrivit anchetei, ar fi transmis cetățeanului rus informații de importanță națională.
 


Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu8 comentari

Nata 1 iun. 21:17

(MMa bucur sa vad ca avem in sfirsit o guvernare care este cu adevarat independenta fata de Kremlin.) ??????D-nu Dinu unde ați văzut guvernare ADEVĂRATĂ? Ați visat cred-că? Aveți dovezi? Ce au făcut pentru țară pînă acum? Ce au făcut pentru dum-stră personal această GUVERNARE AZDEVĂRATĂ?

Боб 1 iun. 07:59

Dinu . И??????
НЕЗАВИСИМО от Кремля
но зависимо от Янков

не смеши.

х.. ю пишешь

Dinu 31 mai. 21:19

Rusia prima ainceput aceata cearta diplomatica. Cred ca relatiile cu Moldova trebuie sa fie de la egal la agal, cu respect reciproc. Ajunge cit ne-au injosit si si-au batut joc. Ma bucur sa vad ca avem in sfirsit o guvernare care este cu adevarat independenta fata de Kremlin.

? 31 mai. 21:10
Spam
Дотторе 31 mai. 20:49

После всего этого - у ко8го-то ещё остались сомнения, что парламент и Правительство РМ работают ПРОТИВ ИНТЕРЕСОВ НАРОДА?!

Andrei 31 mai. 20:04

Zato ai noștri au arătat că și noi avem demnitate și nu permitem rușilor să ne calce în picioare!

valera 31 mai. 19:23

Fara sa ne dam cu europenii si prorusii, ne uitam la fapte. Guvernul RM zice ca are argumente, care sunt confidentiale pentru public dar au fost prezentati Russiei. In schimb Russia expulzeaza diplomatii DOAR ca sa faca egalitate 5 la 5, fara argumente si comentarii la argumentele moldovenesti. De ce se tace de asta ?

ion 31 mai. 18:03

A Dodona toje visilaiut?

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

trimite știrea ta

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Întrebarea zilei Toate

load