X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3987

Rusia răspunde cu aceeași monedă! Cinci diplomați moldoveni - PERSONA NON GRATA

31 mai. 2017,, 17:00   Politică
6746 8

Autoritățile Rusiei au recurs la acest pas drept răspuns la decizia Chișinăului prind expulzarea a cinci diplomați ruși.


Cinci diplomați ai Ambasadei Moldovei în Rusia vor fi expulzați din țară în viitorul apropiat, a comunicat Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei. Agenția Interfax.ru a relatat că diplomații moldoveni au obținut statutul de persona non grata, relatează NOI.md.

Decizia privind expulzarea diplomaților moldoveni a fost publicată miercuri, 31 mai, de către Serviciul de presă al MAE al Rusiei. „MInistru consilier în cadrul Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă Nicolae Mîinea a fost invitat pe 31 mai la MAE al Rusiei, unde i-a fost înmînată o notă, în care scrie că drept răspuns la expulzarea pe 29 mai a cinci diplomați ruși din Chișinău cinci angajați ai misiunii diplomatice moldovenești de la Moscova au fost anunțați «persona non grata». Ei urmează să părăsească teritoriul Federației Ruse în termen de trei zile”, scrie în comunicatul Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei.


Precizăm că Guvernul Moldovei a anunțat pe 29 mai cinci angajați ai Ambasadei Federației Ruse în Moldova persona non grata. Unul dintre ei este atașatul militar al Ambasadei ruse Aleksandr Grudin, care a devenit cunoscut după arestarea fostului deputat Iurie Bolboceanu care, potrivit anchetei, ar fi transmis cetățeanului rus informații de importanță națională.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?