Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Copiii lucrătorilor migranți lansează un сentru educațional pentru copii în Moldova

31 mai. 2017,, 16:50   Societate
1782 0

Un beneficiar al Programului-pilot de atragere a remitențelor în economie „PARE 1+1” va lansa de Ziua Internaţională a Copilului un сentru educațional pentru copiii.

Evenimentul va avea loc la 1 iunie curent, începînd cu ora 12.00, în municipiul Chișinău, strada N. Testemițeanu 17/6.

Proiectul investițional este realizat de Tatiana Zincenco, fondatorul unic al SRL „Leader Land”, fiica lucrătorilor migranți, și constituie circa 1,2 milioane de lei. Conform conceptului, Centrul educațional este destinat pentru copii cu vîrsta cuprinsă între 2 și 10 ani. În urma implementării proiectului vor fi create 10 locuri de muncă permanente.

Din cadrul Programului PARE 1+1 a fost solicitată suma nerambursabilă de 200 de mii de lei pentru procurarea echipamentului educațional: table interactive SMART Board și imprimantă multifuncțională Canon MF 4320. La moment, au fost investiți circa 676 de mii de lei în amenajarea centrului educațional.

Programul PARE 1+1 are drept scop mobilizarea resurselor umane şi financiare ale lucrătorilor emigranți moldoveni în dezvoltarea economică durabilă a Republicii Moldova prin stimularea înființării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii de către lucrătorii migranţi şi beneficiarii de remitențe. Programul activează în baza regulii „1+1”, astfel încît fiecare leu investit din remitențe va fi suplinit cu un leu în forma de grant din cadrul Programului. Beneficiarii de granturi pot fi lucrători emigranți, cetățeni ai Republicii Moldova şi beneficiari de remitențe, rude de gradul I.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?