X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Doi oameni au dispărut de la compania Ivankai Trump

31 mai. 2017,, 19:30   Externe
2300 0

Un activist care investiga un furnizor de pantofi din China pentru Ivanka Trump a fost arestat, a declarat soția acestuia.


Activistul, Hua Haifeng pe numele său, lucra sub acoperire pentru organizația americană Chia Labor Watch (CLW) și ar fi descoperit grave încălcări ale contractelor de muncă, printre care ore de suplimentare impuse cu forța și violări ale prevederilor salariale.

CLW a declarat că alți doi activiști implicați au dispărut, relatează BBC.

Furnizorul chinez aprovizionează, de asemenea, și branduri occidentale precum Karl Lagerfeld, Coach și Nine West.

Organizația face apel la președintele SUA, Donald Trump, să pună presiune pentru eliberarea lui Hua Haifeng.

Nici administrația de la Casa Albă, nici Ivanka Trump și nici autoritățile din China nu au făcut pînă la această oră vreo declarație publică pe acest subiect.

Activistul ar fi fost arestat în provicinia Jiangxi, fiind suspectat de folosirea ilegală a unui echipament de interceptare, însă CLW susține că aceste acuze nu au nici o „bază factuală”.

Directorul executiv al CLW, Li Qiang, le-a declarat jurnaliștilor BBC că firma pe care o investigau, „Huajian Group”, a „încălcat drepturile muncitorilor prin ore suplimentare impuse cu forța, salarii mai mici decît venitul minim legal în China, abuzuri verbale și încălcare a drepturilor femeilor”.

În 17 ani de cînd investighează condițiile de muncă din fabricile din China, „este pentru prima dată cînd investigatorii noștri sînt reținuți în cadrul unui proces penal”, a mai afirmat Li Qiang.

Soția lui Hua Haifeng, Deng Guimian, ar fi pierdut contactul cu soțul ei pe 28 mai. „Am fost șocată și speriată”, le-a spus jurnaliștilor britanici soția activistului. „Știu doar că soțul meu investiga o fabrică din Ganzhou, provicinia Jiangxi. Fabrica aceea produce pentru fiica președintelor Statelor Unite”, a adăugat Deng Guimian.

Revenind la ceilalți doi activiști dispăruți, aceștia sînt Li Zhao și Su Heng. Ambii lucrau sub acoperire în fabrici ale „Huajian Gropup” din Dongguan, în provincia Guangdon, și în Ganzhou, provincia Jiangxi.
Represaliile autorităților chineze la adresa activiștilor pentru drepturile omului au devenit tot mai frecvente în ultimii ani, prin campanii de hărțuire, arestare și chiar condamnare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?