X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Rusia: Moldova ne reamintește de SUA (VIDEO)

31 mai. 2017,, 15:30   Politică
10702 12

Declararea drept persona non grata a cinci diplomați ruși nu este altceva decît un instrument de lupte politice interne din Republica Moldova.

Declarația a fost făcută de reprezentanta Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova, în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune Rossia 1, transmite Agora.

„Republica Moldova ne reamintește foarte mult Statele Unite ale Americii. Nu știu pe cît asta sună de optimist pentru Republica Moldova, dar ea se aseamănă cu SUA, și nu pe partea pozitivă, ci pe cea negativă. Tema Rusiei, a ambasadelor ruse, a diplomaților ruși devine un instrument de lupte politice pe interior”, a declarat Maria Zaharova.

Ce s-a întîmplat: „Ambasada Rusiei la Chișinău a primit nota Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova. În această notă se spune că mai mulți diplomați ruși urmează să părăsească teritoriul țării și sînt declarați persona non grata. Aceasta decizie vine pe linia Guvernului de la Chișinău”, a explicat reprezentanta Ministerului rus de Externe.

„Ceea ce rămîne clar, avînd în vedere pozițiile diametral opuse luate de diferite ramuri ale puterii de la Chișinău, pînă la urmă avem de a face cu lupte politice pe plan intern. O situație asemănătoare se întîmplă acum în Statele Unite ale Americii. Este vorba despre cazul ambasadorului rus la Washington, Serghei Kisliak, numele căruia este folosit în luptele murdare între politicienii americani”, a notat Zaharova.

Potrivit acesteia, atît în Republica Moldova, cît și în SUA, brandul gen „agresiunea potențială rusească”, „mîna Moscovei omniprezentă” a devenit destul de popular.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?