X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Crengile nestrînse provoacă incendii în curțile din Chișinău (VIDEO)

31 mai. 2017,, 14:40   Capitala
4698 1

Crengile copacilor rupți, nestrînse de autorități, după ninsoarea din aprilie au început să se aprindă spontan în curțile din Chișinău, odată cu stabilirea vremii calde.



Curțile chișinăuiene cu resturile de copaci îngrămădite de mai mult de o lună au devenit pericol de incendiu, odată cu venirea zilelor caniculare. Copacii, doborîți în urma intemperiei de la sfîrșitul lunii aprilie, așa și nu au fost strînși pînă în prezent de către autorități, în ciuda declarațiilor triumfătoare a primului-ministrului Pavel Filip despre finalizarea, încă pe data de 2 mai, mobilizării depline pentru lichidarea urmărilor stihiei, declarate de el.

Între timp, grămezile de copaci uscați, stocate haotic în curți s-au transformat în material ușor inflamabil. În ciuda acestui fapt, autoritățile le-au interzis locatarilor să transporte de sine stătător gunoiul din lemne, amenințîndu-i cu amenzi de mii de lei.

Un material video cu grămezi de copaci căzuți arzînd a fost filmat într-una din curțile capitalei, la Botanica (str. Zelinschi).

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?