Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Dodon şi-a exprimat îngrijorarea faţă de procesul de reformare a justiţiei

31 mai. 2017,, 13:11   Politică
2144 0

La întrevederea cu Secretarul General al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, Preşedintele Igor Dodon şi-a exprimat îngrijorarea faţă de procesul de reformare a justiţiei moldoveneşti.

Despre aceasta el a scris marţi seara pe facebook, comentînd rezultatele întrevederii.

"Am avut o întrevedere cu delegaţia Consiliului Europei, condusă de Secretarul General, Thorbjorn Jagland. Am abordat mai multe subiecte din politica internă şi cea externă a ţării, printre care mersul negocierilor în privinţa reglementării diferendului transnistrean, eventuala modificare a sistemului electoral. În cadrul discuţiei am expus profunda îngrijorare în legătură cu mimarea din partea guvernării a reformelor din sistemul judecătoresc, cel al procuraturii şi organelor de drept şi altor instituţii", a menţionat Dodon.

Potrivit lui, Moldova apreciază parteneriatul cu Consiliul Europei şi interesul cu care organizaţia urmăreşte evoluţiile din republică.

"Am exprimat mulţumiri Consiliului Europei pentru asistenţa acordată şi am menţionat că Republica Moldova va sprijini activităţile planificate de comun acord în vederea atingerii obiectivului de consolidare a cooperării între ţara noastră şi CoE în diverse domenii cu scopul îmbunătăţirii calităţii vieţii cetăţenilor noştri", a subliniat Dodon.

Anterior, Preşedintele şi-a exprimat nemulţumirea faţă de procesul reformei justiţiei şi a solicitat demiterea procurorului general. În acelaşi timp, reprezentanţii societăţii civile l-au criticat de mai multe ori pentru faptul că printre judecătorii numiţi de Dodon în această funcţie se numără şi persoane care au pronunţat sentinţe îndoielnice.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?