Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

UE susţine agenda de reforme a Guvernului Moldovei

31 mai. 2017,, 09:52   Politică
1878 2

Uniunea Europeană susţine agenda de reforme a Guvernului Moldovei.

Acest subiect a fost abordat în cadrul întrevederii prim-ministrului Pavel Filip cu Lawrence Meredith, director pentru vecinătatea estică al Directoratului General pentru Politica Europeană de Vecinătate şi Negocieri de Extindere al Comisiei Europene, comunică NOI.md.

Părţile au avut un schimb de opinii despre priorităţile şi agenda de reforme a Guvernului, în conformitate cu domeniile cheie stabilite în Cadrul unic de asistență pentru anii 2014-2017.

În context, premierul a mulţumit pentru sprijinul considerabil acordat de UE Moldovei în implementarea reformelor prioritare de pe agenda de integrare europeană şi nemijlocit din Acordul de asociere.

„Apreciem faptul că în acest proces amplu de reforme sîntem susţinuţi de UE şi mizăm pe continuarea acestei bune cooperări, inclusiv prin programele de asistenţă bilaterală”, a spus Pavel Filip.

Prim-ministrul a comunicat, de asemenea, delegaţiei europene despre reforma administraţiei publice, aflată în capul listei de reforme. „Guvernul este ferm determinat să implementeze agenda de reforme. Toate restructurările sînt interconectate, de aceea am pornit de la reformele prioritare: reforma sistemului de pensii, urmează reforma administraţiei publice. Pentru a construi o casă, este nevoie de un fundament trainic, astfel, ne propunem mai întîi de toate să fortificăm capacităţile instituţionale”, a declarat premierul.

În acelaşi timp, Pavel Filip şi-a exprimat încrederea că noul cadru unic de asistență va contribui în continuare la asocierea politică și integrarea economică cu UE în cadrul inițiativei Parteneriatului Estic. Acest pachet de asistență bilaterală acordată Moldovei va stabili obiectivele și prioritățile strategice pentru viitoarea cooperare UE-Moldova.

La rîndul său, oficialul european a salutat determinarea Guvernului de a promova şi de a implementa reformele absolut necesare Moldovei, menţionînd necesitatea asigurării unui impact clar al proiectelor asupra calităţii vieţii cetățenilor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?