Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Pe drumurile din ţară vor apărea benzi rezonatoare

30 mai. 2017,, 17:53   Societate
3194 0

Începînd cu anul curent, pe drumurile cu risc sporit de producere a accidentelor rutiere vor fi amenajate benzi rezonatoare.


Sînt nişte denivelări create la nivelul stratului de uzură a carosabilului, cu o adîncime de maximum 12 mm, care la interacțiunea cu anvelopele mașinii creează o vibrație avînd un puternic efect rezonator. Rolul acestora este să avertizeze conducătorii de autovehicule că depășesc zona carosabilului, marcată și destinată sensului de deplasare, transmite NOI.md

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Transportului şi Infrastructurii Drumurilor, benzile rezonatoare se amenajează, de regulă, pe extremitățile părții carosabile sau pe mediană pentru avertizarea conducătorilor de autovehicule, la ieșirea de pe partea carosabilă sau pentru a diminua cazurile de ieșire a autovehiculelor pe contrasens. Cel mai des, benzile rezonatoare pot fi întîlnite pe autostrăzi, pe drumurile expres și drumurile naționale, din extravilanul localităților, pe care se înregistrează o intensitate mare a traficului rutier.

Din practica țărilor ce utilizează benzile rezonatoare acestea s-au dovedit a fi eficiente la sporirea siguranței rutiere.

Potrivit notei informative privind analiza situației accidentare, pentru perioada anului trecut, a Inspectoratului Național de Patrulare, în urma a 261 de ciocniri între vehicule au decedat 58 de persoane, iar traumatizate au fost 443 de persoane.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?