X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

(GRAFIC) Moldova, la coada topului celor mai mari pensii din fosta URSS

30 mai. 2017,, 17:30   Societate
5720 8

Republica Moldova ocupă locul trei de la coadă în topul pensiilor de vîrstă pe care le primesc bătrînii din țările fostei Uniuni a Republicilor Sovietice Socialiste.


Astfel, din totalul celor 15 țări ale fostei URSS, Moldova este pe poziția a 13-a cu o pensie media în echivalentul a doar 64 de dolari americani, fiind doar în fața Uzbekistanului și Tadjikistanului, unde bătrînii primesc pensii de 35 și respectiv 30 de dolari SUA.

Țara vecină a Moldovei, Ucraina, este cu doar un pas în fața noastră, în condițiile în care acolo bătrînii beneficiază de pensii în valoare estimativă de 65 de dolari SUA, iar bătrînii din Georgia, țara prietenă în Parteneriatul Estic, primesc pensii de 75 dolari SUA.

Bătrînii care primesc cele mai mari pensii lunare sînt cei din țările Baltice, cum ar fi Estonia – 434 dolari (prima poziție), Letonia – 315 dolari (poziția secundă) și Lituania – 286 dolari (a treia poziție). Pe locul patru este Federația Rusă unde bătrînii primesc în mediu o pensie de 216 dolari SUA.

Datele reprezintă pensiile medii convertite în dolari SUA pentru anul 2016. Este de menționat că de la 1 aprilie, cetățenii din Moldova primesc o pensie de vîrstă calculată conform unei noi metodologii, ceea ce , potrivit guvernării, a dus la majorarea pensiilor.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?