X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Deputații comuniști s-au plîns secretarului general al CE de mai multe probleme

30 mai. 2017,, 17:10   Politică
3619 0

Deputata comunistă Maria Postoico s-a plîns secretarului general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, aflat în vizită la Chișinău, de faptul că problema traseismului politic în Moldova ia amploare, comunică NOI.md.

Postoico l-a atenționat pe oficialul european că mișcările politice care au avut loc în interiorul Parlamentul nu reflectă voința poporului exprimată la ultimele alegeri parlamentare.

„În ciuda recomandărilor clare ale Consiliului Europei adoptate în 2015 privind lupta împotriva migrației politice, majoritatea parlamentară continuă să stimuleze reformatarea configurației politice a Parlamentului. Drept urmare, astăzi Parlamentul nu reflectă voința poporului exprimată la ultimele alegeri”, se arată într-un comunicat emis de formațiune în urma întrevederii.

În numele PCRM, de asemenea, a fost exprimată dezamăgirea faptului că Consiliul Europei nu a răspuns la modificarea ilegală a Constituției Republicii Moldova, în partea ce se referă la alegerile prezidențiale. „Aceste schimbări majore au fost contrare procedurilor acceptate și o încălcare flagrantă a propriilor atribuții comisă de Curtea Constituțională”, se spune în declarație.

Maria Postoico l-a mai atenționat pe Thorbjorn Jagland că modificarea sistemului electoral, promovată insistent în ultimul timp, nu va soluționa nicio problemă a țării, dar dimpotrivă, va înrăutăți și mai mult situația la capitolul democrație și pluralism politic.


Un alt aspect abordat la întrevederea celor doi reprezentanți se referă la amînarea de peste cinci ani a examinării cazului legat de închiderea postului de televiziune NIT. În acest sens, Postoico a solicitat Curții de la Strasbourg să urgenteze examinarea dosarului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?