Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

La Chișinău va avea loc Festivalul „Zilele Muzicii Noi”,

30 mai. 2017,, 16:10   Societate
1645 0

Zilele Muzicii Noi vor fi găzduite la Chișinău în perioada 6-17 iunie. Organizatorul Festivalului este Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din Moldova.

În cadrul acestuia vor răsuna operele moderne atît ale compozitorilor autohtoni, cît și ale celor români, belaruși și ruși.

Președintele Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor Ghenadie Ciobanu a comunicat că scopul Festivalului este familiarizarea societății și a specialiștilor cu muzica modernă.

„Ea reflectă problematica și specificul zilei de astăzi. Un stat cultural trebuie să dezvolte arta nouă, modernă, pentru a se mîndri cu ea ulterior”, a spus compozitorul.

Orchestra Națională de Cameră și dirijorul acesteia Vladimir Andrieș vor deschide Festivalul la 6 iunie în incinta Muzeului Național de Arte. În cadrul Festivalului vor avea loc șase concerte, printre carte cinci – simfonice. La ele vor participa compozitorul român Dinu Lipatti, compozitorul spaniol Eduard Terol, pianista română Lidia Ciubuc. De asemenea, vor fi organizate două ateliere și prezentări ale cărților scrise de figuri muzicale românești. Zilele Muzicii Noi se vor încheia printr-un concert de orchestră care va avea loc la 17 iunie la Radio Moldova.

Intrarea la toate concertele este liberă.

Notă: Festivalul „Zilele Muzicii Noi” se desfășoară tradițional cu suportul financiar al Institutului Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău și al Ministerului Culturii al RM. Pentru desfășurarea acestuia autoritățile moldovenești au alocat 60 de mii de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?