X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3994

S-au urcat pe construcţia capitală a unei staţii electrice. 3 elevi au fost salvați (FOTO)

30 mai. 2017,, 13:59   Societate
3260 0

Trei elevi cu vîrste cuprinse între 13 şi 14 ani au fost surprinşi zilele trecute urcîndu-se pe construcţia capitală a unei staţii electrice de tensiune înaltă de 110 kV din mun. Chişinău, în intenţia de a face selfie la înălţime.

Tentativa riscantă a acestora a suferit eşec datorită monitorizării video în timp real a acestui obiectiv energetic de către Serviciul de securitate al Gas Natural Fenosa şi a intervenţiei operative a unei patrule a Serviciului Pază de Stat, care a fost sesizată şi orientată operativ la faţa locului.

Potrivit gasNaturalfenosa, acest caz grav de încălcare a regulilor de securitate electrică se putea solda cu consecinţe fatale pentru minorii. De notat că ei au pătruns în zonă ilegal, iar în timpul săvîrşirii faptei ei au ignorat semnele de avertizare privind pericolul iminent de electrocutare de pe gardul şi pereţii construcţiei staţiei. Unica explicaţie a faptei săvîrşite de ei a fost aceea de a face poze mai deosebite. Copiilor le-a fost explicată încălcarea săvîrşită şi le-au fost descrise riscurile la care s-au expus, urmînd discuţii profilactice cu părinţii lor.

Totodată, ţinînd cont de gravitatea acestui caz, administraţia Gas Natural Fenosa în Moldova adresează în mod repetat solicitarea către Ministerul Educaţiei, și toate cadrele didactice din țară, să organizeze în ajunul vacanţei de vară lecţii sau ore de securitate, pentru a le explica copiilor riscurile care îi înconjoară şi cum urmează să se comporte pentru a le evita.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?