X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Filip reacționează: Vrem să fim tratați cu respect de Rusia

30 mai. 2017,, 12:09   Politică
4398 12

Premierul Pavel Filip a refuzat astăzi să ofere presei detalii cu privire la motivele care au stat la baza expulzării celor cinci diplomați ruși din Moldova, notează NOI.md.

Oficialul nu a putut divulga nici numele celor cinci reprezentanți diplomatici, dar a subliniat că decizia a fost luată în baza informației furnizate de Serviciul de Informații și Securitate.

”Nu vă pot spune cine sînt aceste persoane, pentru că regulile nu ne permit să facem acest lucru. Au fost declarate persona non grata în baza informațiilor primite de la serviciile speciale, este o procedură standard”.

El a amintit de problemele existente în relațiile bilaterale dintre cele două țări, inclusiv nota de protest expediată Federației Ruse acum cîteva luni. „Cu autoritățile ruse avem o conlucrare proastă pe dimensiunea investigării acelei fraude enorme care se numește „laundromatul rusesc” - spălarea a peste 20 de miliarde de lei prin Moldova. Cu părere de rău, la comisiile rogatorii nu avem niciun răspuns, dar avem mulți funcționați tratați abuziv pe aeroporturile din Rusia”, a relatat Filip.

Premierul a mai remarcat că guvernarea ține mult la relațiile cu Federația Rusă și a întreprins mulți pași pentru a îmbunătăți situația pe parcursul anului trecut. Cu toate acestea, el a punctat că Moldova își dorește să fie, la rîndul său, tratată cu respect.


„Noi tratăm cu respect aceste relații, dar, în același timp, și noi vrem să fim tratați cu respect, chiar dacă sîntem o țară mică, dar considerăm că sîntem un partener important, cu atît mai mult că facem parte și din Comunitatea Statelor Independente, unde există reguli ce trebuie respectate de către toate țările membre. În continuare vom face tot posibilul ca relațiile bilaterale să fie bune, mă refer la cele comerciale în primul rînd, la problema liberei circulații și la protecția socială a cetățenilor noștri”, a subliniat Filip.

Menționăm că ieri seara cinci diplomați ai Federației Ruse au fost declarați persona non grata pe teritoriul Republicii Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?