X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Decizia luată de PDM după plecarea miniștrilor liberali

30 mai. 2017,, 11:36   Politică
5545 3

Guvernarea nu va numi noi miniștri în locul celor plecați din rîndurile PL, a anunțat astăzi premierul Pavel Filip, citat de NOI.md.

El a precizat că în fruntea celor trei ministere rămase fără conducere vor fi numiți provizoriu viceminiștri. Numele funcționarilor care vor prelua funcțiile rămase vacante vor fi făcute publice mîine, la ședința Guvernului.

„Mîine vom aproba noii viceminiștri în ministerele care au fost decapitate practic, au rămas fără conducere, astfel încît să asigurăm funcționalitate acestor instituții. Nu vom merge pe numirea noilor miniștri în aceste ministere, pentru că sîntem pe ultima sută de metri cu reforma Guvernului”, a precizat premierul.

Filip a mai anunțat că noua reformă a Guvernului urmează a fi aprobată în decurs de o săptămînă, iar ulterior discutată la Parlament. Imediat cum va intra vigoare, premierul va merge în Parlament pentru a prezenta componența noului executiv.

Menționăm că ieri trei miniștri liberali și echipele lor au depus cereri de demisie, după ce formațiunea a decis vinerea trecută să părăsească coaliția de guvernare. Este vorba despre ministrul Mediului, Valeriu Munteanu; ministrul Educației, Corina Fusu, și vicepremierul pe probleme sociale, Gheorghe Brega. Anterior, și ministrul Transporturilor, Iurie Chirinciuc, a demisionat, fiind cercetat penal într-un dosar de corupție.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?