X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

50 de ani de la fondarea primului studiou de filme de animație pentru copii

30 mai. 2017,, 12:12   Societate
1815 0

Uniunea Сineaștilor din Moldova invită la expoziția «Mă numesc Floricica» organizată cu prilejul a 50 de ani de la fondarea primului în lume Studio de filme de animație pentru copii, filmate de copii.

Inaugurarea va avea loc Marți, 30 mai 2017, ora 15.00, la Muzeul Național de Istorie a Moldovei.

Expoziţia reuneşte desene, marionete, lucrări de artă plastică realizate de micii plasticieni, fotografii, afişe, decoraţii, reviste etc. etalate în compartimente tematice convenţionale, care reconstituie pagini memorabile din istoria creării şi activităţii studioului „Floricica".

Majoritatea pieselor prezentate în cadrul expoziţiei provin din arhiva personală a regizoarei Victoria Barbă, fondatorul şi conducătorul artistic al Studioului „Floricica" şi arhiva Uniunii Cineaştilor din Republica Moldova.

Exponatele scot în prim plan imaginaţia creatoare şi măiestria copiilor materializate în adevărate opere de artă, munca în echipă, participarea la diverse concursuri şi festivaluri internaţionale, colaborarea cu diverse studiouri de animaţie din lume, decoraţiile şi menţiunile cu care le-a fost răsplătit talentul, contribuţia inestimabilă a profesorilor Victoria şi Iosif Barbă la crearea unor pelicule remarcabile, dar şi la formarea unei noi generaţii care au creat şi au îndrăgit filmul de animaţie.

Expoziţia va fi însoţită de prezentarea unor filme de animaţie ale studioului „Floricica".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?