Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Ședința de judecată în dosarul cetățeniei lui Băsescu, amînată

30 mai. 2017,, 10:34   Politică
2926 2

Ședința de judecată în cazul retragerii cetățeniei moldovenești fostului președinte român Traian Băsescu a fost amînată, notează NOI.md.

Instanța a dispus amînarea ședinței pentru data de 30 iunie, întrucît reprezentanții președintelui Igor Dodon nu s-au prezentat la Curtea de Apel.

„Instanța a considerat în spiritul echități și al respectării procedurii să amîne ședința. Sper ca citația să ajungă și la președinte și înceapă examinarea fondului cauzei, a acțiunii noastre și a argumentelor prezentate de către președintele Dodon”, a relatat astăzi avocatul lui Băsescu, Andrei Bivol.

El a precizat că Traian Băsescu ar putea să se adreseze instanțelor internaționale în cazul în care nu va fi satisfăcut de rezultatele obținute în instanțele naționale.

Menționăm că decretul președintelui Igor Dodon din 3 ianuarie 2017 privind retragerea cetățeniei moldovene lui Traian Băsescu a fost suspendat de Judecătoria Chișinău la sfîrșitul lunii martie. Ulterior, consilierii lui Dodon au atacat decizia la Curtea de Apel. Pînă la emiterea unei hotărîri judecătorești, decretul șefului statului rămîne suspendat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?