Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

A fost iniţiată o nouă etapă a plăţii sumelor indexate pentru deponenţii BEM

30 mai. 2017,, 09:12   Economie
2752 0

Ministerul Finanţelor al Moldovei a anunţat despre iniţierea unei noi etape a plăţii sumelor indexate pentru deponenţii Băncii de Economii. Banii vor fi plătiţi cetăţenilor, care au depus cereri de înregistrare pînă la sfîrşitul lunii aprilie curent, comunică NOI.md.

După cum se relevă în comunicatul instituţiei financiare, din data de 29 mai la Banca de Economii îşi pot ridica sumele indexate aferente primei etape deponenţii născuţi pînă în anul 1991 inclusiv, iar sumele indexate aferente etapei a doua – deponenţii născuţi pînă în 1936.

Aceste categorii de vîrstă ale deponenţilor Băncii de Economii pentru a le plăti sumele indexate în anul 2017 au fost anterior aprobate de guvern.

Cererile pentru a ridica sumele indexate de la Banca de Economii pot fi depuse la orice oficiu/agenţie a ÎS Poşta Moldovei, care, de asemenea, va plăti aceşti bani cetăţenilor.

În Legea bugetului de stat pe anul curent pentru plata sumelor indexate deponenţilor Băncii de Economii sînt prevăzute 40 mil. lei.

În prima etapă indexarea depunerilor populaţiei se efectuează în raport de 1 rublă la 1 leu pentru prima mie de ruble la toate conturile. Etapa a doua a indexării depunerilor prevede plăţi în raport de 2,5 rub. la 1 leu la conturile cu soldul de peste 1 mie rub. la un deponent.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?