X 
Transnistria stiri: 1392
Eurovision stiri: 502

Acestă femei a bătut un RECORD, care i-a adus faima în toată lumea

30 mai. 2017,, 05:01   Externe
3303 0

Deși pentru majoritatea alpiniștilor, scalarea Muntelui Everest doar o singură dată este realizarea unei vieți, Anshu Jamsenpa, o mamă a doi copii, 38 de ani, a făcut-o de două ori în mai puțin de o săptămînă.

Femeia indiană a reușit cea mai rapidă dublă ascensiune a Everestului, devenind prima femeie care reușește să ajungă pe cel mai înalt vîrf al Pămîntului de două ori în cinci zile. Ea a bătut un record deținut de o femeie din Nepal, Chhurim Sherpa, care a făcut dublul ascensiune în șapte zile în 2011.

Anshu, născută în nordul India a realizat prima escaladare pe creasta sud-estica pe 16 mai, apoi a repetat acțiunea pe 21 mai. Ambele urcări vor fi certificate de guvernul nepalez în această săptămînă, potrivit unui oficial al biroului de turism din Nepal.

Anshu Jamsenpa este speaker motivațional și antrenor de alpinism și a spus că încrederea în sine a ajutat-o ​​să depășească durerea și oboseala. „Am făcut bășici la picioare, eram foarte obosită și eram pe punctul să renunță cînd mi-am zis ‘Nu, trebuie să încerc, trebuie să depășesc limitele’. Am avut încredere în mine „, a declarat Anshu într-un interviu acordat The Associated Press.

”Pentru a reuși trebuie să îndeplinești un singur lucru, să fii gata să înfrunți toate durerile și toate obstacolele. Asta a fost acolo în mintea mea”, a declarat ea.


Anshu a mai ajuns pe Everest cu alte trei ocazii, iar în 2011 a reușit două urcări în decursul a zece zile și apoi a mai ajuns odată pe cel mia înalt vîrf din lume în 2013.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?