Transnistria stiri: 1394
Eurovision stiri: 502

Angajații Primăriei cer eliberarea lui Chirtoacă. Ce motive invocă

29 mai. 2017,, 17:25   Capitala
3185 3

Funcționarea administrației publice locale a municipiului Chișinău este paralizată în urma reținerii lui Dorin Chirtoacă, se plîng angajații Primăriei într-o declarație de presă, citată de NOI.md.

Aceștia au cerut eliberarea edilului din arest la domiciliu și cercetarea lui în stare de libertate. Angajații Primăriei s-au plîns de faptul că reținerea primarului ”va afecta atît prestarea serviciilor publice, cît și drepturile salariaților de la nivelul administrației publice locale, a subdiviziunilor, precum și a instituțiilor de învățământ preșcolar și preuniversitar”.

„Pornind de la motivele expuse, precum și dat fiind faptul că desemnarea unei noi persoane în fruntea executivului capitalei reprezintă o procedura anevoioasă, de lungă durată și nereglementată suficient de bine de cadrul normativ în vigoare, pentru asigurarea funcționalității autorităților administrației publice locale, solicităm organelor de drept anularea măsurii preventive de arest la domiciliu aplicate lui Dorin Chirtoacă” , se arată în declarația angajaților Primăriei.

Primarul capitalei a fost reținut joi seara și plasat ulterior în arest la domiciliu pentru 30 de zile, în dosarul parcărilor cu plată. El este acuzată că i-a dat indicaţii viceprimarului Nistor Grozavu să implementeze proiectul parcărilor şi să semneze contractul cu firma „Eme Parkleitsystem” fără avizul Consiliului municipal.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?